Βραβείο για το πρόγραμμα κατασκευής σπιτιών για αδέσποτα ζώα

Category: Νέα

Τιμητικό βραβείο για τις ενέργειες σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων και την αντιμετώπιση της κακοποίησής τους, απονεμήθηκε πρόσφατα στη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Η βράβευση έγινε με αφορμή την προώθηση του προγράμματος εθελοντικής εργασίας κρατουμένων για την κατασκευή ξύλινων καταλυμάτων για τα αδέσποτα.

Σε δήλωσή της, με αφορμή της βράβευση στο πλαίσιο των «Pet Awards 2021» η κ. Νικολάου ανέφερε:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη βράβευση αυτή, διότι στο πρόσωπό μου, βραβεύεται η κοινωνική ευαισθησία και η διάθεση για προσφορά των κρατουμένων και των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης.

Η κατασκευή ξύλινων σπιτιών και αδέσποτα ζώα γίνεται με εθελοντική εργασία κρατουμένων και με την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ενεργοποίηση των κρατουμένων, οι οποίοι, μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και την άδολη προσφορά, προετοιμάζονται για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

Γι’ αυτό το τιμητικό βραβείο ανήκει περισσότερο στους πρωταγωνιστές αυτής της τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας. Στους κρατούμενους, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», οι οποίοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια».