«Θα κάνουμε τα πάντα για να θωρακίσουμε τις φυλακές εν μέσω της πανδημίας»

Category: Δηλώσεις

Το δεύτερο κύμα πανδημίας που χτυπά τη χώρα μας είναι πιο επιθετικό και πιο φονικό. Η Ελλάδα μπαίνει από το Σάββατο σε νέο lockdown για τρεις εβδομάδες, με κύριο στόχο να ανακοπεί ο κορωνοϊός, να αντέξει το ΕΣΥ και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα.
Σε ό,τι αφορά τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, είναι αλήθεια ότι έχουν υπάρξει κρούσματα, αλλά αριθμητικά λίγα σε σχέση με τον αριθμό των κρατουμένων και των εργαζόμενων.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όλοι είναι ασυμπτωματικοί και δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία κανενός.
Ειδικά στις φυλακές Διαβατών, μετά την καταγραφή κρουσμάτων, συνεργείο μετέβη την Παρασκευή και πραγματοποίησε 150 τεστ προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει διασπορά του ιού.
Θα πρέπει να εξάρω την σοβαρή, συνεχή και καθαρά επαγγελματική προσπάθεια που καταβάλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αυτές τις δύσκολες ημέρες.
Αλλά και να ευχαριστήσω όλους τους κρατούμενους που είναι απολύτως συνεργάσιμοι στις οδηγίες που τους δίνονται.
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ενημερώνεται συνεχώς από τους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων και προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με βάση τις οδηγίες που έχει από τους ειδικούς επιστήμονες.
Ελέγχουμε τις φυλακές καθημερινά, παρακολουθούμε την επιδημιολογική εξέλιξη, προχωράμε σε συνεχή τεστ και θερμομετρήσεις, έχουμε περιορίσει όλες τις πηγές που θα μπορούσαν να εκθέσουν σε κίνδυνο υπαλλήλους και κρατούμενους.
Τέλος έχουμε προμηθεύσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε τους αίτημα.
Ζητούμε την κατανόηση των κρατουμένων για τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λόγω του lockdown.
Ομως, πάνω απ’ όλα για εμάς είναι η προστασία της υγείας των ίδιων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.