«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκρούσουμε τον κορωνοϊό»

Category: Δηλώσεις

Επισκέφτηκα τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τις φυλακές στα Διαβατά, όπου καταγράφονται 66 κρούσματα κορωνοϊού προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις και να επιλυθούν προβλήματα ώστε να ανακοπεί η πανδημία.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν μαζικά τεστ σε εργαζόμενους και κρατούμενους, στο Κατάστημα Κράτησης διενεργούνται απολυμάνσεις κάθε μέρα, έχει χορηγηθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) ενώ θα περιοριστούν οι μεταγωγές προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία όλων.
Θέλω να εξάρω για ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό των εργαζόμενων που δίνουν τιτάνιο αγώνα για την ομαλή λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους κρατούμενους οι οποίοι κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης και συνεργάζονται ασμένως. Μου μετέφεραν τί χρειάζονται προκειμένου η καθημερινότητά τους, υπό αυτές τις συνθήκες να γίνει καλύτερη, και δεσμεύτηκα ότι θα τους παρασχεθεί βοήθεια ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους την περίοδο όπου η φυλακή έχει «σφραγιστεί» προκειμένου να αποκρουστεί η πανδημία.
Θα πρέπει να τονίσω ότι η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές είναι απολύτως ελεγχόμενη. Σε 34 καταστήματα κράτησης σε όλη την Επικράτεια με 11.500 κρατούμενους και 5.000 προσωπικό, αυτή τη στιγμή έχουμε σύνολο κρατουμένων και προσωπικού θετικών στον κορωνοϊό, μόλις 84 άτομα.
Απαξ και μπει ο κορωνοϊός και δεν τον απομονώσεις εγκαίρως θα υπάρξει γρήγορα διασπορά γιατί είναι κλειστή δομή. Στη φυλακή Διαβατών εργάζονται περίπου 250 άνθρωποι, οι οποίοι είναι από την κοινωνία κι έρχονται να εργαστούν εδώ. Όταν «κοκκινίζει» η Θεσσαλονίκη περιμένεις να σου «κοκκινίσει» το κατάστημα κράτησης στην πόλη αυτή».