Νέο Πολυδύναμο Κατάστημα Κράτησης νέων στην Κασσαβέτεια

Category: Εκδηλώσεις, Νέα

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου στην οδό Μεταμορφώσεως και ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος σε τρία χρόνια, αφού η έκταση θα αποδοθεί στον Δήμο Βόλου.

Για τον λόγο αυτό ξεκινά πρόγραμμα ανακαίνισης και επέκτασης των Αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, η οποία γίνεται χωρητικότητας 800 ατόμων, ενώ θα λειτουργήσει ταυτόχρονα στον χώρο Κέντρο Υγείας και Εκπαιδευτήριο.

Η κ. Νικολάου, συνοδεία του δημάρχου Βόλου, κυρίου Αχιλλέα Μπέου, επισκέφτηκε τον χώρο που θα κατασκευαστεί το υπερσύγχρονο Κατάστημα Κράτησης.

Πρόκειται για μια έκταση 220 στρεμμάτων στην Κασσαβέτεια, τμήμα της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης.

 

 

Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας, «επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και 20 χρόνια. Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία που έχουμε».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, στο συγκεκριμένο Κατάστημα θα δημιουργηθούν πτέρυγες υποδίκων και καταδίκων νέων και ανηλίκων, Κέντρο Υγείας, ψυχιατρικό τμήμα, Κέντρο Εκπαίδευσης με στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ευχαρίστησε την κ. Νικολάου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του δήμου να προχωρήσει το έργο.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο ακίνητο 8 στρεμμάτων που στεγάζει τις σημερινές φυλακές, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και το οποίο, μετά την κατασκευή του Πολυδύναμου Καταστήματος Κράτησης θα μετατραπεί σε Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Στη συνέχεια η κ. Νικολάου επισκέφτηκε το κτίριο στο οποίο σε λίγες ημέρες θα λειτουργεί παράρτημα της «Επανόδου» το οποίο δημιουργείται για να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε όσους αποφυλακίζονται.

Οι εργασίες στον τρίτο όροφο του Κτιρίου Καπνού που βρίσκεται στο Βόλο επί της οδού Ανθ. Γαζή, ολοκληρώθηκαν και πλέον η «Επάνοδος» θα μπορεί να στηρίξει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων.