Απάντηση της Σοφίας Νικολάου σε αναγνώστη

Category: Αρθρογραφία, Νέα

Για την περίπτωση έγερσης αγωγής εις βάρος τράπεζας για περίπτωση παρανόμου όρου συμβάσεως.

Ερώτηση:

Πριν από περίπου 2 χρόνια αγόρασα ένα πακέτο από μεγάλη τράπεζα που αφορούσε ένα πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων σε οδοντιάτρους. Θα διαρκούσε 10 μήνες. Πλήρωνα για 10 μήνες ένα ποσό 60 ευρώ το μήνα, επισκέψεις όμως δεν πραγματοποίησα.

Το πρόγραμμα λογικά υλοποιήθηκε στο 10μηνο, παρ’ όλα αυτά η ασφαλιστική που το έτρεχε μέσω της τράπεζας συνέχισε να τραβά από το λογαριασμό μου μηνιαίως το ποσό των 60 ευρώ χωρίς να με έχουν ενημερώσει (είχα κάνει συμφωνία με την τράπεζα κάποιες πάγιες πληρωμές να τις τραβά αυτομάτως.) Τώρα που έκλεισα το λογαριασμό στην εν λόγω τράπεζα, κατάλαβα τι γινόταν (τόσο καιρό δεν είχα καταλάβει δυστυχώς), αφού προσπαθούν επί ματαίω να τραβήξουν το ποσό και εγώ λαμβάνω μήνυμα.

Πείτε μου τι μπορώ να κάνω όσον αφορά τα χρήματα που τράβηξαν για άλλους 10 περίπου μήνες ενώ δεν είχα ενημερωθεί για συνέχιση του προγράμματος.”

Ευχαριστώ
Γιώτα

Απαντά η δικηγόρος Σοφία Νικολάου

Προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση στο ερώτημά σας, θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας τη σχετική σύμβαση ή οποιοδήποτε έγγραφο είχατε υπογράψει με την τράπεζα στην εν λόγω περίπτωση. Στη σύμβαση αυτή θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αυτομάτως χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό προς το σκοπό της εκπλήρωσης της σχετικής αναληφθείσας υποχρέωσης. Αν στη σύμβαση αυτή προβλέπεται σχετικός όρος για συνέχιση της ανάληψης των ποσών, τότε η θέση σας είναι πράγματι δυσχερής. Στην περίπτωση, όμως, που δεν αναγράφεται σχετικός όρος ή δεν υπάρχει καθόλου σύμβαση, τότε μπορείτε να διεκδικήσετε όλα τα χρήματα που έχετε καταβάλει μέσω της υποβολής αγωγής εις βάρος της τράπεζας.

Πηγή: infowoman.gr