Δήλωση Σοφίας Νικολάου στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”: Ο Κορυδαλλός άντρο ανομίας με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Category: Δηλώσεις, Νέα

«Οι φυλακές Κορυδαλλού αποτελούσαν κατά τα προηγούμενα χρόνια άντρο ανομίας και σχεδιασμού νέων εγκληματικών ενεργειών. Συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις κρατουμένων έδιναν ραντεβού στον Κορυδαλλό όπου και επιδίδονταν σε έκνομες ενέργειες. Και όλα αυτά με την ανοχή και την αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Εκατοντάδες οι μεταγωγές που πραγματοποιήσαμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες που αναλάβαμε την ευθύνη των φυλακών» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Μίλτο Σακελλάρη στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έγραψε για τη μετεγκατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού με τον τίτλο «HI TECH οι Δικαστικές φυλακές Θριασίου».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο σχέδιο που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για την επίσπευση της δημιουργίας του νέου Καταστήματος Κράτησης στο Θριάσιο που θα αναβαθμίσει τη σωφρονιστική πολιτική της χώρας.

Επιπλέον, η Σοφία Νικολάου σημειώνει πως: «Μοναδικός σκοπός των ανωτέρω μεταγωγών ήταν να φύγουν από τον Κορυδαλλό κρατούμενοι που για άγνωστους λόγους, ενώ δεν ήταν υπόδικοι, παρέμεναν εκεί, μόνο και μόνο επειδή έτσι ήθελαν. Ειδικότερα, από την ανάληψη της ηγεσίας των καθηκόντων μας από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού έχουν μεταχθεί συνολικά 286 κρατούμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μέλη εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν εντός των φυλακών και σκληροί κακοποιοί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επήλθε η αποσυμφόρηση του Κ.Κ Κορυδαλλού και πλέον τηρούνται τόσο ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας όσο και ο κανονισμός ασφαλείας των καταστημάτων κράτησης.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και κατόπιν των επεισοδίων που σημειώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, επεσήμανε ότι «έχουν ήδη εγκριθεί δαπάνες ύψους 40.000 ευρώ με σκοπό τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΚ.Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη εργασίες από την ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) για την επισκευή πτέρυγας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τον προηγούμενο μήνα στις φυλακές Αυλώνα, εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις για τη μεταγωγή συνολικά 42 κρατουμένων, προκειμένου το κατάστημα να λειτουργήσει και πάλι εύρυθμα».