Συνέντευξη Σ. Νικολάου στον Ελεύθερο Τύπο: Να τελειώνουμε με τα άβατα και τις κουκούλες

Category: Νέα, Συνεντεύξεις

Ως ζήτημα πολιτικής βούλησης και ικανότητας αξιολογεί το θέμα της ασφάλειας των πολιτών η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ στην Α’ Αθήνας και δικηγόρος, Σοφία Νικολάου Για τις πρώτες κινήσεις της Ν.Δ ως κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη δική της συμβολή από την επομένη των εκλογών μιλάει στον Ε.Τ και καλεί τους ψηφοφόρους «να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ξαναβάλουμε το τρένο της πατρίδας μας στις ράγες της ανάπτυξης της προόδου και της ευημερίας» εμπιστευόμενοι τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε πως εάν δεν υπάρξει καθαρή εντολή στις 7 Ιουλίου, η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Θεωρείτε ότι αυτό θα είναι ωφέλιμο για τη χώρα;

Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι μόνο πρώτη δύναμη, αλλά θα είναι και αυτοδύναμη, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και με ισχυρή εντολή για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα εθνικά προβλήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να λύσουμε άμεσα το διαφαινόμενο πρόβλημα ακυβερνησίας που θα δημιουργηθεί, διά της εκ νέου προσφυγής στη λαϊκή εντολή. Όπως γνωρίζετε, τη χώρα ποτέ δεν έβλαψε ούτε η λαϊκή ετυμηγορία, ούτε, φυσικά, η Νέα Δημοκρατία, που είναι η μοναδική παράταξη που διαχρονικά εγγυάται την υπηρέτηση του συμφέροντος της πατρίδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί ότι έχετε κρυφό πρόγραμμα, το οποίο θα αποκαλυφθεί στον λαό, στην περίπτωση που κερδίσετε τις εκλογές. Τι απαντάτε σε αυτό;

Ο κ. Τσίπρας, η απερχόμενη κυβέρνησή του και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τους, έχουν αποδυθεί σε έναν αδυσώπητο αγώνα να πείσουν τον κόσμο ότι η Νέα Δημοκρατία κρύβει ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι καταστροφικό. Είναι τέτοια η απόγνωσή τους, που εφευρίσκουν ξεδιάντροπα ψεύδη, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον λαό. Το μόνο «κρυφό πρόγραμμα» που έχει η Νέα Δημοκρατία είναι η ελπίδα και η πεποίθησή μας ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη από αλλαγή σελίδας. Και αυτήν τη σελίδα να είστε σίγουροι ότι θα την αλλάξουμε.

Είστε υποψήφια στην Α΄ Αθήνας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής είναι η ασφάλεια. Πώς θα βελτιώσετε την κατάσταση;

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι κατά μείζονα λόγο ζήτημα πολιτικής βούλησης και ικανότητας. Οι πρωταρχικές κινήσεις είναι απλές και δεν έχουν σοβαρό κόστος: Επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και των υπολοίπων αστυνομικών δυνάμεων εν γένει, κατάργηση νόμων – απελευθερωτών και δικαιοσύνη που τιμωρεί παραδειγματικά. Τελειώνουμε με τα άβατα και τις κουκούλες. Σεβασμός και τήρηση των νόμων, τιμωρία των εγκληματιών και, τελικά, επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Ποια πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι η δική σας συμβολή την επομένη των εκλογών;

Στις 7 Ιουλίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι επιθυμούν την αλλαγή στον τρόπο που ασκείται η πολιτική στον τόπο μας και τον τερματισμό μίας αχαλίνωτης φαυλοκρατίας που μας κυρίευσε τα τελευταία 4,5 χρόνια. Είτε οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την επιλογή τους να τους εκπροσωπήσω στο κοινοβούλιο, είτε όχι, η δέσμευσή μου, πέρα από το δεδομένο της απαρέγκλιτης εφαρμογής του προγράμματός μας, είναι ότι θα είμαι σε όλες τις επάλξεις που η παράταξη θα με τάξει. Το πρωτεύον αυτή τη στιγμή, όμως, είναι ο ελληνικός λαός να συνειδητοποιήσει το υψηλό διακύβευμα των προσεχών εκλογών, να προσέλθει μαζικά στις κάλπες και να δώσει την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ξαναβάλουμε το τρένο της πατρίδας μας στις ράγες της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.