Ήρθε επιτέλους η ώρα η χώρα μας να κάνει το άλμα στο μέλλον

Category: Νέα

Με μαζική συμμετοχή πολιτών η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Σοφίας Νικολάου στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, έξω από την Παλαιά Βουλή.

«Αυτήν την Κυριακή, με βλέμμα μονάχα στο καλό της πατρίδας μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους θέλουν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ήρθε επιτέλους η ώρα η χώρα μας να κάνει το άλμα στο μέλλον. Τελειώνουμε με το παρελθόν. Κοιτάμε μόνο το μέλλον». Με αυτά τα λόγια η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνα, Σοφία Νικολάου κάλεσε από την κεντρική προεκλογική ομιλία της που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή κόσμου, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά από το εμβληματικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής, τους ψηφοφόρους της Α’ Αθήνας να ψηφίσουν για την πολιτική αλλαγή.

Όπως επεσήμανε, στην ομιλία της, η Σοφία Νικολάου τα τελευταία χρόνια, υπήρξε απαξίωση της πολιτικής, σε κάθε της έκφανση, ωστόσο «ο λαός βλέπει, καταγράφει και δεν ξεχνάει τόσο εύκολα, όσο θα ήθελε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός».

Άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που με τις πολιτικές του ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη, μείωσε τις συντάξεις,  γονάτισε τους πολίτες με την υπερφορολόγηση, ενισχύθηκε το αίσθημα της ανασφάλειας στις γειτονιές, αυξήθηκε η εγκληματικότητα, επικράτησε η αναξιοκρατία. «Όποιος πορεύεται με ψέματα, όταν έρχεται η ώρα να κοιτάξει κατάματα την πανωλεθρία του, δεν έχει το σθένος», είπε χαρακτηριστικά και σε αντιδιαστολή αναφέρθηκε στο κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα, που θα βγάλει πραγματικά τη χώρα από την κρίση σημειώνοντας πως «από εδώ και μπρος, λέμε, μόνο αλήθειες. Με πυρήνα και βάση το πρόγραμμα της παράταξής μας».

Όμως η εκδήλωση της υποψήφιας Βουλευτή στην Α’ Αθήνας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει εδώ και δύο χρόνια στις γειτονιές της Αθήνας «ακούγοντας τους πολίτες». Έτσι λοιπόν, η Σοφία Νικολάου «τόλμησε» και έδωσε τον λόγο σε τρεις απλούς καθημερινούς πολίτες που δίνουν τον δικό τους αγώνα με τη δύσκολη καθημερινότητα. Ο φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) Ορέστης Μιτάκης αναφέρθηκε στο brain drain και την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι Έλληνες επιστήμονες, να τους δοθούν ευκαιρίες και να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ στα νοσοκομεία Γιώργος Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι δεν αντέχει άλλο ‘’πετσόκομμα’’ στην ήδη ‘’κουτσουρεμένη’’ σύνταξή του και η κυρία Αγγελική Μουρελάτου αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας στις γειτονιές της Αθήνας, που ο κόσμος, και ιδίως γυναίκες και ηλικιωμένοι, φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόλις φύγει το φως της μέρας. Και οι τρεις, ωστόσο, με μία φωνή τόνισαν ότι οι πολίτες «δεν θέλουμε πια πολιτικούς που έρχονται για τις φωτογραφίες και μετά δεν τους ξαναείδαμε. Η Σοφία μας έδωσε μικρόφωνο, μας έδωσε φωνή και πραγματικά μας άκουσε»

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η Σοφία Νικολάου κάλεσε στη σκηνή κοντά της την 9χρονη Χριστίνα, την οποία επίσης είχε γνωρίσει σε μια από τις εκδηλώσεις της. Η υποψήφια βουλευτής πολύ συγκινημένη κρατώντας αγκαλιά την Χριστίνα είπε πως «είναι ένα γενναίο, δυνατό, πανέμορφο μικρό κορίτσι. Είναι και μία πολύ ξεχωριστή μου φίλη, ένα φωτεινό παράδειγμα των λόγων για τους οποίους είμαι σήμερα εδώ» και χειροκροτήθηκε θερμά.

Η Σοφία Νικολάου έκλεισε την ομιλία της με μια «υπόσχεση» προς τους πολίτες της Α’ Αθήνας. Όπως είπε: «Θα συνεχίσω να έρχομαι στις γειτονιές της Αθήνας. Εκεί που γνωριστήκαμε. Γιατί η Αθήνα είναι η πόλη που ζούμε κι αγαπάμε. Είναι η πόλη που θέλουμε να την δούμε ακόμα καλύτερη, ακόμα πιο ασφαλή, ακόμα πιο καθαρή. Είναι η πόλη μας και μας αξίζει μία καλύτερη Αθήνα. Μία καλύτερη Ελλάδα».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της Σοφίας Νικολάου

Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

 

 

 

 

*Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος