Σοφία Νικολάου στο Open: Θα βγούμε νικητές από όλη αυτή την περιπέτεια

Category: Νέα, Συνεντεύξεις

Παρέμβαση στην εκπομπή «Open Ελλάδα»,πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου διευκρινίζοντας στους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο, ότι το ζήτημα της αποσυμφόρησης των Καταστημάτων Κράτησης βρίσκεται στο τραπέζι.

Σημείωσε, επίσης, ότι επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Θηβών την περασμένη βδομάδα και συνομίλησε με τις κρατούμενες, ενώ διαπίστωσε και ιδίοις όμμασι ότι τα μέτρα τηρούνται και επικρατούν καλές συνθήκες. Όπως είπε “αντιλαμβάνομαι ότι ο θάνατος μιας γυναίκας προκάλεσε ταραχή σε όλες, αλλά θεωρώ ότι η ηρεμία θα επανέλθει”.

Διευκρίνισε δε, ότι ο θάνατος της κρατουμένης οφείλεται, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού, σε παθολογικά αίτια και η γυναίκα δεν είχε συμπτώματα κορονοϊού.
Πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, όσο κάποιοι θέλουν να περιγράφουν. Προβλέπονται 655 θέσεις κρατουμένων και τώρα κρατούνται 375 γυναίκες. Αντιθέτως σε αντρικές φυλακές υπάρχει όντως πρόβλημα συμφόρησης, επεσήμανε.
Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώσε, τόσο τους κρατούμενους, όσο και τους υπαλλήλους σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της Ελλάδας πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία τους. “Και θα βγούμε νικητές από όλη αυτή την περιπέτεια”, κατέληξε.