Συνάντηση Σοφίας Νικολάου με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Category: Νέα

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας θα είναι η δικηγόρος Σοφία Νικολάου. Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στην Πειραιώς. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Βιογραφικά στοιχεία Σοφίας Νικολάου
Η Σοφία Νικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε από αγρότες γονείς σε ένα μικρό χωριό της Εύβοιας. Εργαζόμενη από τα 17 της κατάφερε να σπουδάσει και να ιδρύσει τη δική της δικηγορική εταιρεία. Το 2001, σπούδασε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία.
Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004. Η Σοφία Νικολάου είναι ιδρύτρια και ανώτερος συνεργάτης στην Δικηγορική Εταιρεία Σοφία Νικολάου και Συνεργάτες, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στο Εμπορικό, Φορολογικό, Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων.
Όπως οι περισσότεροι, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, έχει βιώσει γύρω της την αδικία. Το βίωμα αυτό την ωθεί καθημερινά να ενεργοποιείται κοινωνικά και πολιτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί από πολύ νωρίς με τα κοινά, ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια για ένα καλύτερο και πιο «δίκαιο» αύριο για όλους.