Συνέντευξη Σ.Νικολάου στην κυριακάτικη KONTRA NEWS: Μόνο ο ασφαλής πολίτης είναι ο πραγματικά ελεύθερος πολίτης

Category: Νέα, Συνεντεύξεις

Για σημαντικές διαφοροποιήσεις στα προγράμματα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ Α Αθηνών και Δικηγόρος Σοφία Νικολάου και τονίζει ότι το κόμμα της δεσμεύεται για στοχευμένα μέτρα ανοικοδόμησης του εισοδήματος της μεσαίας τάξης, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε μια άκρατη επιδοματική παροχολογία και όπως επισημαίνει βούλιαξε την ανάπτυξη της χώρας.

Χαρακτηρίζει κάκιστη τη συμφωνία για το Μακεδονικό και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την τουρκική προκλητικότητα ως προεκλογικό εργαλείο.

Ποιο ήταν για εσάς το μήνυμα των εκλογών της 26ης Μαΐου και τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου;

Στις 26 Μαΐου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έδειξαν με την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία ότι επιθυμούν μία αλλαγή πλεύσης για τον τόπο. Ότι επιδιώκουν ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής και το κλείσιμο του κύκλου που άνοιξε προ τετραετίας με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μόνο προβλήματα έφερε στον τόπο, τόσο στην οικονομία και στα εξωτερικά θέματα της χώρας, όσο και στην ίδια την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διακινείται το σενάριο ότι η διαφορά είναι αναστρέψιμη και ότι οι πολίτες θα κινηθούν διαφορετικά στην κάλπη αυτή, διότι το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο.

Ακριβώς επειδή το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο και πολύ σημαντικότερο, θεωρώ ότι η διαφορά στις εθνικές εκλογές θα είναι ακόμα πιο ευρεία, καθώς οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον τρόπο και τον δρόμο, μέσα από τον οποίο θα προχωρήσει η χώρα μας στο μέλλον: η επιλογή αυτή θα είναι μεταξύ του κράτους των ημετέρων, που “σφαγιάζει” κάθε ίχνος επιχειρηματικότητας και επενδυτικής δραστηριότητας, και μίας άλλης πρότασης, που περιέχει νέες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, επενδύσεις, μείωση φόρων.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, στο πρόγραμμά του, κάνει λόγο για μειώσεις φόρων και εισφορών, που θα ανακουφίσουν τη μεσαία τάξη. Σε τι διαφέρει το δικό σας πρόγραμμα;

Αν δείτε προσεκτικά τα προγράμματα των δύο παρατάξεων, θα διαπιστώσετε ότι υφίστανται σημαντικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες άπτονται της συνολικής φιλοσοφίας επί της οικονομικής πολιτικής. Θα δείτε ότι, ενώ αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τη μείωση κάποιων συντελεστών, μετά αναλώνεται σε μία άκρατη επιδοματική παροχολογία, που βούλιαξε την ανάπτυξη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για στοχευμένα μέτρα ανοικοδόμησης του εισοδήματος της μεσαίας τάξης, μέσα, όμως, από πολιτικές ενίσχυσης της εργασίας, ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής δουλειά και αμοιβή για όλους. Και κάτι ακόμα, ιδιαίτερα σημαντικό: Το οικονομικό αυτό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «εμφανίστηκε» μετά την πανωλεθρία στις ευρωεκλογές. Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί μία παράταξη κι έναν πρωθυπουργό, που τροποποιούν το οικονομικό τους πρόγραμμα ως συνέπεια και σε συνάρτηση με εκλογικά αποτελέσματα.

Πιστεύετε ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας στα ελληνοτουρκικά και στη συνολική εξωτερική πολιτική, με τη μη προσπάθεια εξεύρεσης «κοινού τόπου» με την κυβέρνηση, είναι ορθή;

Όπως γνωρίζετε, η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός εθνικού πατριωτικού μετώπου, απέναντι στα εξωτερικά προβλήματα του τόπου, ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Η ΝΔ, ιστορικά, όταν διακυβεύονταν τα συμφέροντα της πατρίδας, υποστήριξε κάθε προσπάθεια για λύση, απ’ όπου κι αν προερχόταν αυτή. Στη σημερινή συγκυρία, με τη γύρω περιοχή να «βράζει» κυριολεκτικά, και με τη μοναδική ευκαιρία να καταστεί πυλώνας ασφάλειας και ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, η χώρα μας είχε στο τιμόνι έναν πρωθυπουργό που έφερε μία κάκιστη συμφωνία για το Mακεδονικό, που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα με τους γείτονες και που χρησιμοποιεί την τουρκική προκλητικότητα ως προεκλογικό εργαλείο. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε εθνική προσπάθεια, αρκεί οι προθέσεις να είναι ειλικρινείς.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία, εάν γίνει κυβέρνηση, θα την ακυρώσει;

Ο κ. Τσίπρας, με την αρωγή του κ. Κοτζιά, αλλά και την τότε υποστήριξη του κ. Καμμένου, κατήρτισαν μία διακρατική Συμφωνία με μία γείτονα χώρα, στην οποία περιέλαβαν διατάξεις, με βάση τις οποίες προσπάθησαν να καταστήσουν τη συμφωνία αυτή «ανέκκλητη». Ακόμα κι αν αυτό- για το διεθνές δίκαιο- δημιουργεί προηγούμενα, υπάρχει ακόμα ο χώρος και ο χρόνος για να καταδείξουμε σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα το πόσο προβληματική κι επικίνδυνη είναι αυτή η Συμφωνία για όλη την περιοχή, το γεγονός ότι πολλά σημεία της παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το ότι η άλλη πλευρά έχει ήδη καταστρατηγήσει πολλά άρθρα της και, τελικά, να ακυρώσουμε στην πράξη τις διατάξεις της, που φέρνουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και για τα προϊόντα της μακεδονικής γης, αλλά και για τα ζητήματα αλυτρωτισμού των γειτόνων μας, που φυσικά δεν επιλύθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει μειωθεί. Με αυτό το δεδομένο, ποιος είναι ο λόγος που πολεμάτε τον Νόμο Παρασκευόπουλου και γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα στον τομέα της ασφάλειας;

Δεν μπορώ να γνωρίζω με ποιον ακριβώς τρόπο αναγιγνώσκουν τα διάφορα στατιστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο, όμως, που γνωρίζω είναι πως προφανώς επί σκοπώ παραβλέπουν την τεράστια αύξηση της μικροεγκληματικότητας. Αυτού του είδους η εγκληματικότητα είναι που επηρεάζει τον πολίτη, την καθημερινότητά του και το αίσθημα ασφάλειας του. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και ο Νόμος Παρασκευόπουλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 15.000 αποφυλακίσεις εγκληματιών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, από την 1η Ιουλίου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει τον νέο Ποινικό Κώδικα, που προβλέπει σε ορισμένες διατάξεις του ποινές «χάδια» για τους παραβάτες. Άμεση προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πρόσληψη αστυνομικών, η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, η επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η κατάργηση νόμων και διατάξεων που στέκονται εμπόδιο στην εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη. Μόνο ο ασφαλής πολίτης είναι ο πραγματικά ελεύθερος πολίτης.