Συνέντευξη της Σοφίας Νικολάου στη ρωσόφωνη εφημερίδα Мир–Омониа

Category: Νέα, Συνεντεύξεις

 

Ευχαριστώ τη ρωσόφωνη εφημερίδα Мир–Омониа για τη συνέντευξη.Μίλησα για τους λόγους που αποφάσισα να εμπλακώ με την πολιτική,για το σχέδιο της ΝΔ για τις 8 Ιουλίου,καθώς και για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Όσοι μιλάτε ρωσικά, περιμένω τα σχόλια σας! #SofiaNikolaou #Me_ti_Nikolaou

Κατεβαίνετε για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να εμπλακείτε με την πολιτική;

Αγαπώ πολύ τη χώρα μου και πιστεύω ότι μπορώ, αλλά κυρίως θέλω να συμβάλω στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για την επόμενη μέρα. Αυτό που θέλω να ξέρει, όποιος αποφασίσει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, είναι ότι εκείνο που με δίδαξε η φτωχή αγροτική οικογένεια που μεγάλωσα σε χωριό της Εύβοιας, είναι ότι κάθε μέρα οφείλεις να διεκδικείς. Η δουλειά μου, ως δικηγόρος, με δίδαξε ότι οφείλεις να διεκδικείς με δικαιοσύνη. Και η ενασχόλησή μου για πρώτη φορά με την πολιτική με δίδαξε πως πρέπει να διεκδικείς με δικαιοσύνη για όλους. Και ειδικά για όσους το έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί Ενωμένοι μπορούμε να φτιάξουμε την Αθήνα μας, να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, τόσο για εμάς, όσο κυρίως για τα παιδιά μας.

Η πιο απλή ερώτηση προς υποψηφίους. Γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Προέρχομαι από την ίδια την κοινωνία. Είμαι επαγγελματίας πολίτης, όπως συνηθίζω να λέω. .  Είμαι εκπρόσωπος της γενιάς που έχει πληγεί πολύ από την κρίση και θέλω πραγματικά να συμβάλω με κάθε τρόπο, ώστε οι επόμενες γενιές να μην γνωρίσουν καν την έννοια της κρίσης. Ζητώ από τους πολίτες να εμπιστευτούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα στην πολιτική, που δεν έχουν πίσω τους λάθη και «αμαρτίες», δεν ανήκουν σε κομματικούς μηχανισμούς, αλλά αγαπούν την πατρίδα τους, θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας όπως η Κυψέλη, ο Άγιος Παντελεήμονας, τα Πατήσια, ο Νέος Κόσμος;

Περπατώντας στις γειτονιές ολόκληρης της Αθήνας, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο. Ιδίως οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόνοι τους μόλις αρχίσει να φεύγει το φως της μέρας. Θέλω λοιπόν να συμβάλω, ώστε όλοι οι Αθηναίοι και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα να αισθάνονται ασφαλείς. Είναι πρώτη προτεραιότητα για μένα, για τη ΝΔ, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές τους. Γι’ αυτό στον σχεδιασμό μας προβλέπεται η άμεση ενίσχυση των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η επανίδρυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, η επανενεργοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς. Βάζουμε τέλος στα άβατα, κλείνουμε τα Πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα και ξαναλειτουργούμε τα Αστυνομικά Τμήματα στις γειτονιές. Οι αστυνομικοί θα είναι κοντά στους πολίτες, δεν θα φυλάνε πλέον μόνο στόχους και επισήμους, θα ξαναγυρίσουν στους δρόμους, ώστε μαζί τους να επιστρέψει και η ασφάλεια στις γειτονιές.

Πιστεύετε ότι η διαφαινόμενη αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας, από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, θα επηρεάσει τις ελληνορωσικές σχέσεις;

Φυσικά και θα επηρεάσει, αλλά προς το καλύτερο τις ελληνορωσικές σχέσεις, που είδαμε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να περνάνε από χίλια κύματα. Η Ρωσία παραμένει ένας αδιαπραγμάτευτος σύμμαχος για την Ελλάδα σε οικονομικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο. Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους. Κύριο μέλημά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας.

Τι είναι αυτό που θα προτείνετε ώστε να υπάρξει δικαιότερη φορολογική πολιτική. Τι θα μπορούσατε να κάνετε για να ενισχυθούν τα νοικοκυριά;

Είμαι μέλος των Τομέων Οικονομίας και Δικαιοσύνης της ΝΔ και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήδη έχουμε έτοιμα νομοσχέδια που θα απαλύνουν όλα τα νοικοκυριά, είτε αφορά οφειλές προς το δημόσιο, είτε “κόκκινα δάνεια”. Προτεραιότητα μας αποτελεί και η ισχυρή ανάπτυξη που θα φέρει πολλές και καλές δουλειές για όλους. Κύριο μέλημά μας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος της μεσαίας τάξης. Σχεδιάζουμε, δε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τη φορολογία εισοδήματος που σχεδόν εξαφάνιζε τους μισθούς και τον τζίρο των επαγγελματιών. Το δικό μας πρόγραμμα είναι μετρημένο και κοστολογημένο. Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα δίνουμε στους μακροχρόνια άνεργους.

Τι θα μπορούσατε να κάνετε, ώστε να διευκολυνθούν οι ξένες επενδύσεις στη χώρα;

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι σαρωτικές αλλαγές για την πάταξη της γραφειοκρατίας, η μείωση των φόρων και η έκρηξη των επενδύσεων, που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς, που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει ένα κοστολογημένο πλαίσιο ενίσχυσης της παραγωγικότητας, που θα προσφέρει στον τόπο δουλειές. Αν δεν ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, εάν δεν δώσουμε ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, τότε είναι βέβαιο πως η κατάρρευση των επενδύσεων κατά 47% την τελευταία δεκαετία θα συνεχιστεί. Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για προσλήψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στην Αστυνομία. Και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει τονίσει ότι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης θα υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσει η εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, που έχει κολλήσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό από μόνο του θα αποτελέσει ένα βασικό κίνητρο για εγχώριους, αλλά και ξένους επενδυτές που θα δουν στην πράξη την φιλοεπενδυτική στάση της ΝΔ.